Selective recognition of oxalate in water: effect of pH on binding strength and sensing mechanismsстатья

Статья опубликована в высокорейтинговом журнале

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 3 декабря 2017 г.

Работа с статьей


[1] Selective recognition of oxalate in water: effect of ph on binding strength and sensing mechanisms / R. R. Mittapalli, S. S. Namashivaya, A. S. Oshchepkov et al. // Chemical Communications. — 2017. — Vol. 53. — P. 11345–11348. Bicyclic receptors bearing anthracene as a strap were designed for selective oxalate binding in a buffered aqueous solution. The receptors were found to possess two mechanisms of fluorescence response depending on the pH of a buffered solution. Receptor 2 binds oxalate at pH 6.2 showing a 10-fold fluorescence enhancement and a two orders of magnitude selectivity over other anions. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть