EFFECT OF CARBON ON THE MAGNETIC PROPERTIES OF NANOCRYSTALLINE IRON PREPARED BY MECHANICAL MILLING IN HEPTANEстатья

Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 26 января 2018 г.

Работа с статьей


[1] Effect of carbon on the magnetic properties of nanocrystalline iron prepared by mechanical milling in heptane / E. P. Elsukov, S. F. Lomaeva, G. N. Konygin et al. // The Physics of Metals and Metallography. — 1999. — Vol. 87, no. 2. — P. 114–119. The formation of a nanocrystalline state (10 nm) in α-Fe powders prepared by mechanical milling is not accompanied by changes in the structure and magnetic parameters in the case where the carbon content in the particles is below 0.03 wt %. The only exclusion is coercive force, which increases. In carbon-containing particles, all changes observed in Mössbauer spectra and in magnetic properties of nanocrystalline α-Fe particles with increasing milling time may be explained by carbon segregation in grain-boundary regions with the formation of supersaturated solid solutions or Fe3C.

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть