Rapid screening of wines for total content of F-, Cl-, Br-, and S-organic compoundsстатья

Информация о цитировании статьи получена из Scopus
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 28 мая 2015 г.

Работа с статьей


[1] Rapid screening of wines for total content of f-, cl-, br-, and s-organic compounds / M. V. Fedoseeva, I. A. Revelsky, E. N. Kapinus et al. // Moscow University Chemistry Bulletin. — 2013. — Vol. 68, no. 5. — P. 223–226. A rapid direct method for determining the total content of heteroelement-containing organic compounds in dry white wine has been developed. The method involves the solvent extraction of these compounds, the removal of extractant outside the reactor, the oxidative conversion of the total concentrate of analytes at high temperature, and the analysis of the whole absorbate volume by ion chromatography. The detection limits for different elements ranged from 10-6 to 10-5 g/L for 1-mL wine samples and from 10-7 to 10-6 g/L for 10-mL wine samples. The possibility of identifying pesticides used in viniculture based on detecting the heteroelements present in the molecule is considered. © 2013 Allerton Press, Inc. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть