Mechanisms of peroxidase oxidation of o-dianisidine, 3,3’,5,5’-tetramethylbenzidine, and o-phenylenediamine in the presence of sodium dodecyl sulfateстатья

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 18 июля 2013 г.

Работа с статьей


[1] Kireǐko A. V., Veselova I. A., Shekhovtsova T. N. Mechanisms of peroxidase oxidation of o-dianisidine, 3,3’,5,5’-tetramethylbenzidine, and o-phenylenediamine in the presence of sodium dodecyl sulfate // Bioorganicheskaia khimiia. — 2006. — Vol. 32, no. 1. — P. 80–86. Peroxidase oxidation of o-dianisidine, 3,3’,5,5’-tetramethylbenzidine, and o-phenylenediamine in the presence of sodium dodecyl sulfate (SDS), an anionic surfactant, was spectrophotometrically studied. It was found that 0.1-100 mM SDS concentrations stabilize intermediates formed in the peroxidase oxidation of these substrates. The cause of the stabilization is an electrostatic interaction between positively charged intermediates and negatively charged surfactant. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть