Quantitation of Lipid Hydroperoxides Using Enhanced Chemiluminescenceстатья

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 20 июня 2016 г.

Работа с статьей


[1] Quantitation of lipid hydroperoxides using enhanced chemiluminescence / P. O. Volkova, A. V. Alekseev, A. A. Dzhatdoeva et al. // Moscow University Chemistry Bulletin. — 2016. — Vol. 71, no. 1. — P. 87–96. To determine lipid hydroperoxides, an analytical procedure was proposed based on enhanced chemiluminescence. The analytical system consisted of a lipid, Fe(II), and coumarin C525, an enhancer of chemiluminescence. Lipid hydroperoxides were determined with spiked solutions using tertbutyl hydroperoxide as an internal standard. The analytical procedure provided a detection limit as low as 164 nM. Verification was performed by iodometric titration. The assay was used to determine total lipid hydroperoxides in food. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть