Simultaneous determination of fat- and water-soluble vitamins by microemulsion electrokinetic chromatographyстатья

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 25 января 2019 г.

Работа с статьей


[1] Simultaneous determination of fat- and water-soluble vitamins by microemulsion electrokinetic chromatography / E. P. Svidritskii, E. B. Pashkova, A. V. Pirogov, O. A. Shpigun // Journal of Analytical Chemistry. — 2010. — Vol. 65, no. 3. — P. 287–292. A new procedure was developed for the simultaneous determination of water- and fat-soluble vitamins by microemulsion electrokinetic chromatography. Using microemulsions based on sodium dodecyl sul-fate, Brij 35, 1-butanol, and heptane, 10 vitamins were separated (4 water-soluble and 6 fat-soluble) within 35 min. The efficiency of the separation was 800000 theoretical plates (effective capillary length, 40 cm). To enhance the selectivity, 2-propanol was used as a hydrophobizing addition into the microemulsion. The procedure was used for analyzing a kaolin-based vitamin premix. The use of microemulsion as an agent for extracting vitamins from the support considerably simplifies the sample preparation. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть