The promoting effect of organotin compounds upon peroxidation of oleic acidстатья

Статья опубликована в высокорейтинговом журнале

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 18 июля 2013 г.

Работа с статьей

Прикрепленные файлы


Имя Описание Имя файла Размер Добавлен
1. Petrosyan_et_al-2002-Applied_Organometallic_Chemistry.pdf Petrosyan_et_al-2002-Applied_Organometallic_Chemistry.pdf 124,7 КБ 10 сентября 2015 [V.Tyurin]

[1] The promoting effect of organotin compounds upon peroxidation of oleic acid / V. S. Petrosyan, E. R. Milaeva, Y. A. Gracheva et al. // Applied Organometallic Chemistry. — 2002. — Vol. 16. — P. 655–659. The effect of the organotin compounds RnSnCl4Àn (n = 1±3; where R = Me, Et, n-Bu and Ph) upon oleic ((Z)-9-octadecenoic) acid oxidation by dioxygen has been studied at 25, 37, 65, and 95 oC. The promoting effect of organotins upon the formation of oleic acid hydroperoxides is temperature dependent and is at a maximum at a temperature close to the physiological one, but the impact of organotins upon oleic acid peroxidation decreases in the presence of 2,6-di-tert-butylphenol. The role of organic free radicals derived from the SnÐC bond cleavage in the oxidation of oleic acid is discussed. Copyright # 2002 John Wiley & Sons, Ltd. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть