Thermodynamic properties of L-threonineстатья

Статья опубликована в высокорейтинговом журнале

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 10 августа 2018 г.

Работа с статьей


[1] Thermodynamic properties of l-threonine / V. A. Lukyanova, A. I. Druzhinina, S. M. Pimenova et al. // Journal of Chemical Thermodynamics. — 2018. — Vol. 116. — P. 248–252. Standard molar enthalpy of formation in the solid state at T = 298.15 K of L-threonine was derived from energy of combustion determined by static bomb combustion calorimetry. Heat capacity of L-threonine was measured by vacuum adiabatic calorimetry over the temperature range (7.37–371.97) K. Heat capacities and main thermodynamic functions in solid state were tabulated as a function of temperature from 5 K to 370 K. The entropy of formation and Gibbs energy of formation at T = 298.15 K of L-threonine in the condensed state were computed on the basis of the experimental results obtained. All results are compared with experimental values reported in the literature. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть